Република България
SpeechLab 2.0 SpeechLab 2.0 е синтезатор на българска реч, постигащ забележително естествено и гладко звучене, в пълно съответствие с българските езикови норми. Високата разбираемост е успешно тествана от хора със зрителни увреждания. За целта, наред с интонационно модулирания глас, са използвани усъвършенствани методи за фонетизация на текста, пълен речник на ударения, граматики за определяне частите на речта и правила за анотация на прозодията.
Последни новини:
03.11.2015
Съобщение

Споделяме радостта от големия успех на нашите параолимпийци, които спечелиха за страната ни седем отличия на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания. Девет атлети представиха България по време на състезанията в Доха, Катар, където участваха над 1300 спортисти от 96 страни. Българските параолимпийци се завърнаха с три световни титли, един сребърен медал и три бронзови отличия, което нареди страната ни на 20-о място в класирането по медали. Благодарение на успеха, който те завоюваха, България се сдоби с две директни квоти за Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

Поздравяваме българския параолимпийски отбор!

22.10.2015
Съобщение

Във връзка с изменение и допълнение на чл.16г от Закона за обществените поръчки (ЗОП) ( изм. и доп., ДВ  бр. 79 от 13.10.2015 г.), уведомяваме всички заинтересовани страни, че Агенция за хората с увреждания няма вменени от Закона задължения и не може да се произнася, относно капацитета (производствени и ресурсни възможности) на специализираните предприятия  и кооперации на хората с увреждания по процедури, разписани в ЗОП.

01.10.2015
Съобщение

В рубриката „Проекти и програми” е публикуван препис-извлечение на ПРОТОКОЛ № 2 – ОР/29.09.2015 г.  за оценка на проекти по методика за кандидатстване, отпускане на средства и отчетност на проекти на работодатели/ органи по назначаване, за осигуряване, приспособяване и оборудване на работно място за лица с трайни увреждания на основание чл.17 от Правилника за прилагане на ЗИХУ, във връзка с чл. 25, ал. 1 и чл. 8, т. 5 от ЗИХУ

Виж всички...
Последни публикации в бюлетина:
Виж всички...
Полезни връзки

     

 

ВИДЕО

/uploaded_files/file/video/DVD_Title_1.flv

/uploaded_files/file/video/SO2015LosAngelisdraft2.flv