^
Република България
SpeechLab 2.0 SpeechLab 2.0 е синтезатор на българска реч, постигащ забележително естествено и гладко звучене, в пълно съответствие с българските езикови норми. Високата разбираемост е успешно тествана от хора със зрителни увреждания. За целта, наред с интонационно модулирания глас, са използвани усъвършенствани методи за фонетизация на текста, пълен речник на ударения, граматики за определяне частите на речта и правила за анотация на прозодията.
Последни новини:
01.12.2023
Поздрав по случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Приемете нашите сърдечни пожелания по случай 3-ти декември  - Международния ден на хората с увреждания!

Днес се присъединяваме към отбелязването на този ден с уважение към всички  вас, които трудно, но с воля и надежда  отстояват правото си на достоен живот!

Ние, екипът на Агенцията за хората с увреждания,  ще продължим да бъдем отговорни и съпричастни към решаването на проблемите ви и ще  оказваме подкрепа с всяка следваща стъпка към осигуряване на пълноправното ви включване в обществения и социален живот на страната.

Бъдете все така активни, упорити  и силни и винаги отстоявайте своята гражданска позиция!

Бъдете здрави и никога не се отказвайте от мечтите си!

                                                                    

                                                             ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ

                                                              ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

16.11.2023
Съобщение
В рубрика "Проекти и програми" е публикуван препис-извлечение на Протокол №2 - НПЗХУ/ 02.11.2023 г. за оценка и класиране на проекти по Методика за финансиране на проектни предложения на работодатели/органи по назначаване по Национална програма за заетост на хората с увреждания
13.10.2023
Съобщение

В рубрика "Проекти и програми" е публикуван препис-извлечение на Протокол №2 - НПЗХУ/ 27.09.2023 г. за оценка и класиране на проекти по Методика за финансиране на проектни предложения на работодатели/органи по назначаване по Национална програма за заетост на хората с увреждания

Виж всички...
Последни публикации в бюлетина:
Виж всички...
Полезни връзки:

    

Видео: