Република България
SpeechLab 2.0 SpeechLab 2.0 е синтезатор на българска реч, постигащ забележително естествено и гладко звучене, в пълно съответствие с българските езикови норми. Високата разбираемост е успешно тествана от хора със зрителни увреждания. За целта, наред с интонационно модулирания глас, са използвани усъвършенствани методи за фонетизация на текста, пълен речник на ударения, граматики за определяне частите на речта и правила за анотация на прозодията.
Последни новини:
11.11.2020
Съобщение

Онлайн форум „Работодатели с големи сърца“ ще се проведе

от 11 до 18 ноември

Онлайн панаир „Работодатели с големи сърца“ ще се проведе от 11 до 18 ноември през интернет платформата Balkan Fair Online. Виртуалното събитие ще представи продукцията на малки предприятия, които успешно съчетават бизнес и социална кауза, осигурявайки работни места и възможност за професионална и творческа изява на хора с увреждания. Форумът се организира от Balkan Fair Online и Националната федерация на работодателите на инвалиди.

В онлайн изложението със собствени щандове ще се включат производители на био козметични продукти и добавки на базата на шипково масло, спално бельо, носии и бродерии, мъжка и дамска конфекция, градинска мебел и изделия за бита, палети, сандъци, дъски и ламперия, перилни и почистващи препарати. Сред изложителите ще има и туристически агенции, компании за посредничество между работодатели и търсещи работа хора с увреждания и в напреднала възраст, както и за дентални услуги и продукти, озеленяване, печатарски услуги, консултиране и проектиране на електрически инсталации и централи от възобновяеми енергийни източници, солни стаи за деца и възрастни, обществена пералня, рекламни агенции.

Освен да разгледат продуктите и услугите на всички изложители, посетителите на онлайн панаира „Работодатели с големи сърца“ ще могат да се свържат с представител на всяка фирма, да получат подробна информация и консултация от тях и да се възползват от панаирни оферти и промоции.

Посетете форума и бъдете съпричастни с бизнеса oсигуряващ заетост за хора с увреждания, за да станете част от тяхната добра кауза!

14.10.2020
Съобщение

В РУБРИКА "ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ" Е ПУБЛИКУВАН ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ НА ПРОТОКОЛ НПЗХУ № 2 / 30.09.2020 г. ЗА ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ПО МЕТОДИКА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА РОБОТОДАТЕЛИ/ОРГАНИ ПО НАЗНАЧАВАНЕ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

17.08.2020
Съобщение

В РУБРИКА "ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ" Е ПУБЛИКУВАН ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ НА  ПРОТОКОЛ № 2- ССД /07.08.2020 г. ЗА ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО МЕТОДИКА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ЗАПОЧВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА САМОСТОЯТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ /МЕТОДИКАТА/, С ПРЕДОСТАВЯНИ СРЕДСТВА ОТ АГЕНЦИЯТА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 36, АЛ. 1 ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ /ППЗХУ/, ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 10, АЛ.3, Т. 7 ОТ ЗАКОНА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

05.08.2020
Съобщение

В РУБРИКА "ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ" Е ПУБЛИКУВАН ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ НА  ПРОТОКОЛ №  2 - СтН -  /03.08.2020 г. ЗА ОЦЕНКА И КЛАСИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО МЕТОДИКА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ЦЕЛЕВИ ПРОЕКТИ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И КООПЕРАЦИИ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ПО ЧЛ. 49 ОТ ЗАКОНА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ (ЗХУ)

Виж всички...
Последни публикации в бюлетина:
Виж всички...
Полезни връзки:

    

Видео:

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ