^
Република България
SpeechLab 2.0 SpeechLab 2.0 е синтезатор на българска реч, постигащ забележително естествено и гладко звучене, в пълно съответствие с българските езикови норми. Високата разбираемост е успешно тествана от хора със зрителни увреждания. За целта, наред с интонационно модулирания глас, са използвани усъвършенствани методи за фонетизация на текста, пълен речник на ударения, граматики за определяне частите на речта и правила за анотация на прозодията.
Последни новини:
07.12.2022
Съобщение

    Участие на Доц. Д-р Георги Йорданов – изпълнителен директор на Агенция за хората с увреждания в Международна конференция „Спортът – инструмент за социално включване“, организирана от Спешъл Олимпикс България, където бяха представени финансираните от АХУ през 2022 година проекти свързани със спорт за хора с увреждания по програма „РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ“.

 

 

 

 

 

 

 

 

02.12.2022
Поздрав по случай 3-ти декември – Международния ден на хората с увреждания

        ПРИЯТЕЛИ,

  Приемете нашите сърдечни пожелания по случай 3-ти декември  - Международния ден на хората с увреждания!

  Днес се присъединяваме към отбелязването на този ден с уважение към всички  вас, които трудно, но с воля и надежда отстояват правото си на достоен живот!

  Ние, екипът на Агенцията за хората с увреждания, ще продължим да бъдем отговорни и съпричастни към решаването на проблемите ви и ще оказваме подкрепа с всяка следваща стъпка към осигуряване на пълноправното ви включване в обществения и социален живот на страната.

  Бъдете все така активни, упорити и силни и винаги отстоявайте своята гражданска позиция!

  Бъдете здрави и никога не се отказвайте от мечтите си!

                                                             ДОЦ. Д-Р ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ Д. М.

                                                                ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Виж всички...
Последни публикации в бюлетина:
Виж всички...
Полезни връзки:

    

Видео:

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ