^
Република България
SpeechLab 2.0 SpeechLab 2.0 е синтезатор на българска реч, постигащ забележително естествено и гладко звучене, в пълно съответствие с българските езикови норми. Високата разбираемост е успешно тествана от хора със зрителни увреждания. За целта, наред с интонационно модулирания глас, са използвани усъвършенствани методи за фонетизация на текста, пълен речник на ударения, граматики за определяне частите на речта и правила за анотация на прозодията.
Последни новини:
28.09.2022
Съобщение

С благодарност от младите атлети със синдром на Даун към екипа на Агенцията за хората с увреждания!

   

Участието на Отборът на България на СДРУЖЕНИЕ "ФЕДЕРАЦИЯ АДАПТИРАНА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ БЪЛГАРИЯ" в световното първенство за атлети с Даун в Нимбурк, Чехия, стана възможно с финансовата подкрепа на Агенцията за хора с увреждания.

02.09.2022
Съобщение

   

 Кооперативен фестивал за хора с увреждания - „КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022“ се провежда в периода 1 – 4 септември с цел създаване на благоприятна среда за изява на хората с увреждания и активното им включване в обществени инициативи. Негови организатори са Националният съюз на трудово-производителните кооперации в България с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания  и с партньорството на Столична община район „Банкя“.

Виж всички...
Последни публикации в бюлетина:
Виж всички...
Полезни връзки:

    

Видео:

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАЕТОСТ